Om kenneln

Björnbäcksdalens kennel är en liten av SKK godkänd kennel som startades av oss 1999. Vi finns i Heby som ligger 5 mil väster om Uppsala. Våra Jack Russells bor inne och jämthundarna bor både ute och inne. Målet är att avla fram friska, rastypiska, mentalt stabila hundar med god arbets- och jaktlust och vilja att samarbeta.

Olle-Jonny är från  Klövsjö i Jämtland och växte upp 50 meter från den legendariske Arne Bromeé, granne med hans hundgårdar och 150 meter från Jöns Fahléns gård. Älgjaktspremiären skedde 1969 med lånat gevär och första älgen föll 1971. I mitten av 80-talet skaffade han sin första jämthund. 1992 köpte han en tikvalp från Arne Bromeé. Den 9 april 2011 kom det en liten pigg krabat till kenneln som heter Sörombäckens Helly. Henne hoppas och tror vi mycket på!

Stamtiken var S 17713/92 Jämtens Disa. Hon var SJCH med 1:a pris på utställning och eftersöksdiplom. Hennes dotter S 41490/96 Björnbäcksdalens Ställa SUCH med tre raka BIR och SJCH vid 3 års ålder. Hon är mamma till Balto som bor hos oss idag.

tassar

Olle-Jonny har arbetat som veterinär sedan 1972 och jobbar nu för tiden uteslutande med sällskapsdjur och hästar på sin klinik på gården i Heby.

Madeleine hade boxer som barn och sedan schäfer men det var hästar som var huvudintresset och som ledde oss till Jack Russell Terrier. I samband med våra år i ”hästsvängen” träffade vi mamman till vår första Jack Russell Terrier.  Madeleine blev mycket förtjust i tiken ”Millie” som tursamt nog visade sig vara dräktig. Så i augusti –96 flyttade en liten kille som heter Jack hem till familjen med barn, kattor ,höns, jämthundar och hästar. Han lärde sig snabbt vilka djur som hörde till oss och vilka som skulle jagas bort!! Han är fortfarande i god form och jagar bort grannkattorna vid behov. Numera har han hjälp av vår fantastiska tik Rita, som vi fick köpa från Vitsuddens kennel och i oktober –05 kom hon till oss. STORT TACK !  Anna för att vi fick förtroendet att köpa henne.

 

Kontakt

Madeleine och Olle-Jonny Jonsson
Röcklinge 74491 Heby
E-post: mojhb@telia.com
Jack Russell Terrier - Tel: 070 601 79 28 Jämthund - Tel: 070 323 70 10

Jaktchampion!

Vid ÖSÄK:s årsstämma 2014 tilldelades Helly en inteckning i Jaktjournalens vandringspris som 2013 års yngsta jaktchampion.